logo

Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
psiholog sofia

,,Помощ, имам паник атака!“

След като сме прочели диагностичните критерии за паническо разстройство, диагностицирали сме се като потърпевши на това ,,Заболяване“ посредством гигантското количество статии по тази тема, следващото логично действие е да потърсим ,,Психолог в София“ или в населеното място, където живеем.

За да разберем, от какво страдаме изгубихме между 30 минути и 10 часа четене в интернет. Сега обаче трябва да изберем къде да отидем на консултация. Избора може да е изключително труден, защото търсим отговор на много въпроси:

– Лицензиран психотерапевт ли ще посещавам?
– При кой терапевт ще е най-добре за мен?
– Къде ще ми е най-удобната локация?
– Цената също е много важна!
– Резултатите сигурни ли са?
– Колко време ще отнеме процеса?
– Възможно ли е да ме излъжат?

Всички тези въпроси трябва да получат отговор преди да изберем към кого да се обърнем.

1. Какви сертификати има терапевтът?

АрхиЕндж е най-голямата частна, комерсиална компания в сферата на паническите атаки в България. Всеки клиент може да избира от екип терапевти обучени в метод, разработен специално за работа в български условия, утвърден от практиката и с доказани резултати.

2. Ако не ми допадне като човек, как да му се доверя?

Всички сътрудници в компанията са сертифицирани консултанти или психотерапевти към различни психотерапевтични модалности, някои от тях и с медицинско образование. Това дава възможност след консултация да се препоръча подходящ специалист, който да работи по случая.

3. Къде се намира кабинетът?

Студиото на компанията се намира на централна столична локация. За хората, които нямат време или възможност, се предлага и дистанционен начин на работа, който е със същата ефективност.

4. Каква е цената на услугата?

Всички консултации са безплатни, след което клиентът избира един от предложените терапевтични планове.

5. Ще има ли резултат?

Работата по случаите е систематична и насочена в посоката, която е заявена от клиента. Терапевтичният процес зависи в голяма степен от активното участие на клиента в работния процес.

6. Колко време ще отнеме?

Договорите са едногодишни и за този период клиентът има определен брой часове. Така получава сигурност, че терапевтът му няма да се откаже в някакъв момент от договорния период.

7. Възможно ли е това да е измама?

Всеки клиент подписва договор с компанията и заплатените такси се декларират като се заплащат дължимите данъци.

Отговорите на въпросите се отнасят специфично за компанията АрхиЕндж и работещите в нея специалисти.Как протича терапията с психолог и психотерапевт в ArhiEng:

  • Предварителен разговор – установява се състоянието и се назначава най-подходящия специалист. Това има значение, защото се взимат предвид редица фактори като: тясната специализация на специалиста, възраст и пол, интереси и ценности. За хората, които предпочитат сами да изберат терапевта си, предлагаме и такъв план.
  • Избор на терапевтичен план – Разполагаме с ефективни услуги и достъпни решения. Предлагаме различни възможности, за да отговорим на нуждите и потребностите на всеки клиент. Затова са налични няколко варианта: Индивидуални и групови консултации, онлайн консултации или срещи със специалист в офиса ни.
  • Възможност за онлайн психотерапия – все повече хора предпочитат този вариант, защото за тях е по-ефективен, успокоява ги или им позволява на управляват времето си по-ефективно.
  • Избор на време за посещенията – съобразяваме се напълно с дневната програма на клиента. Така той може да се чувства напълно спокоен, а не тези часове да са още една точка за препускане в графика им.
  • Индивидуален подход – адаптираме автентичната си методика според конкретния случай – работим силните страни на нашите клиенти и развиваме областите, в които се чувстват несигурни и застрашени. Това е важно, защото още по време на терапията хората, с които работим остават здраво свързани с живота и преодоляват обременяващите ги тежки състояния и симптоми.
  • Акцент върху най-актуалното – обсъждаме активно ежедневието на клиента и работим с него върху възприемането му и преодоляването на пречките, страховете, нагласите. Развиват се способности и ресурси, често пренебрегвани до сега от клиентите.
  • Навременна помощ от доверен специалист – решаваме проблемите тук и сега, а не просто да работим в определени часове, оставяйки тежките преживявания на хората да се задълбочават само, защото в момента нямат час. 24/7 без уговорки – в допълнение към психотерапевтичната си услуга, сме разработили система, при която сме насреща винаги, когато се случи психологическа криза.
  • Автентична методика, разработена от старшите специалисти на ArhiEng – в България психотерапията все още е тема табу за голям кръг от хора. Смята се, че при психолог или психотерапевт се ходи само с диагноза и хората отлагат до последно. Това забавяне изключително усложнява тяхното повлияване в терапевтичния процес. Нашият метод се фокусира върху ресурсите на клиентите, разглежда генерално функционирането им, а не се занимава директно с конкретния симптом. Така клиентите развиват себе си и работят мащабно за живота и благополучието си (симптомите сами по себе си отпадат, когато човек се фокусира в ресурсите си, а не в “болестите”). Методът ни е адаптиран към българската култура. Важно е за клиентите ни да разбират и приемат освен самите себе си, и реалността, в която живеят. Това им носи спокойствие и усещането, че са на мястото си.

Вижте повече за метода и начина на работа в ArhiEng.