logo

Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS

Психолог или психотерапевт с онлайн практика

Това е бъдещето

Развитието на технологиите, и навлизането им в живота, създава условията, необходими на един психолог за онлайн практика. Имаме предвид всяка форма на работа, която използва електронен комуникационен канал. Може да бъде телефон, скайп, различни социални платформи и форуми, достигнати през смартфон или РС.

Младите ни клиенти не виждат причина да стават от лаптопа и да си свалят слушалките, за да отидат някъде и да говорят с някого. Особено при положение, че са само на няколко клика от него. Така пазаруват и се срещат с приятели, дори партньора си откриват по този начин. Взимат дипломи онлайн, разпускат, споделят информация, такава им е и работата. Пред екрана, със слушалки.

Модерното виждане

За нас е важно да следваме тенденциите и да се актуализираме постоянно. Наред с прилагането на съвременните теоретични постановки в психотерапевтичната ни практика искаме да бъдем прогресивни и в технологично отношение. По този начин участваме в утвърждаването на добрите практики в консултирането, създаваме нови модели и оптимизираме процесите в работата си. Не искаме да оставаме в миналия век по отношение на комуникационните канали, които използваме.

Светът е глобален

Повечето наши клиенти са прогресивни млади хора, които пътуват често и отсъстват понякога за повече време. Вече е лесно и достъпно. И не е необходимо да прекъсват терапевтичния си процес заради разстояния. Глобализацията върви с решения на въпроси, свързани и със здравето, на глобално ниво. Пътуването на далечни разстояния няма причина да ни лишава от обичайните и обичани неща.

Светът е технологичен

Технологиите са достъпни. Възможностите на всеки психотерапевт и психолог за онлайн работа са обусловени от широкото разпространение на дигитализацията. Връзка може да се осъществи практически отвсякъде:

 • Налично е пълно покритие от мобилните оператори;
 • Сателитната връзка дава възможност да се използва интернет дори при полет;
 • Всеки смартфон поддържа аудио и видео с добро качество;
 • Използването на 4G и предстоящото въвеждане на 5G качество и скорост правят общуването в реално време удоволствие;
 • Wi-fi се предлага все по-свободно и безплатно, а скоростта постоянно нараства;
 • Смартфони, таблети, лаптопи, камери, слушалки и РС са разпространени и достъпни за всеки бюджет;
 • Познанията и уменията за общуване през мрежата се актуализират за все повече хора. Разработчиците предлагат все по-интуитивни решения, така че възрастта вече не е проблем.

Ако един психолог или психотерапевт не е онлайн, той е аут.

Светът е динамичен

Ако работим онлайн имаме голям избор. Можем да бъдем спонтанни и живи. Провеждаме си сесиите отвсякъде – морска ваканция, ски в планината, непланиран уикенд сред природата – може, може, може. Не само, че терапевтичния процес не губи от часовете си, а се обогатява и разнообразява.

Светът казва смело: „Не на ограниченията!“

Онлайн означава свобода в живота на всеки психолог или психотерапевт. Свобода от мястото, времето, рамката. Вече не помним телефоните с шайби, стриктните графици и тежкото планиране. Кой знае утре къде ще ни е пренесъл живота. И това е ОК. Смартфона е в джоба… слушалките са заредени… тук е +2 GMT. Работим онлайн.

Светът е качество

Ние можем да осигурим високо качество на работа, независимо на живо или онлайн – психолога или психотерапевта не си губят от уменията заради формата на комуникация, която използват. Задължително условие за висока ефективност е гъвкавостта ни като специалисти. Моя клиентка роди вчера със секцио. Защо да си пропуска часовете тази седмица? Онлайн съм. Ето това е качество.

Психотерапия е лечение с думи. Независимо дали са казани по телефон, скайп или наживо. Думите са лековити

Младите хора са свикнали толкова с технологиите, че ги предпочитат не само за социално общуване, а и за пазаруване и работа. Включително и терапевтична. Те не виждат причина да пътуват час или два в трафика на София, за да се срещнат с психолог или психотерапевт след като може и онлайн. Защо да не живеят в провинцията и свободно да избират специалист от цялата страна. Или по света. И ние работим на английски и руски. А при страдащите от паническо разстройство с агорафобия онлайн терапия понякога е единствен вариант.

Какво е бъдещето според нас?

То вече е тук и се нарича VR психотерапия.Предимства на онлайн психотерапията

Над 86% от хората, предпочели сесии очи в очи, споделиха, че онлайн терапията им е донесла повече сигурност, по-добро управление на личното време и по-голям комфорт в рамките на дома.

 • Удобство – провежда се в комфорта на дома ви.
 • Безопасност – няма да излизате в натоварения трафик, на открити пространства и сред много хора.
 • Физическа сигурност за хора, които се притесняват от инциденти и да излизат на открити пространства. В това число хора с панически атаки, посттравматично стресово разстройство, обсесивно-компулсивно разстройство или фобии от открити пространства и взаимодействия с хора.
 • Облекчение – ако се притеснявате от разговори очи в очи, ще се подбере подходящия канал за комуникация. Най-добрите ни старши специалисти са онлайн, за улеснение на хората, които предпочитат липсата на наблюдение върху невербалната комуникация. Онлайн терапията би могла да се осъществи и без видео връзка, например по телефона.
 • Пести време – притежавате пълен контрол върху личното си време. Може да се извърши в удобно време и място – вкъщи, в обедната почивка и т.н. Позволява извършването на тривиални неща по време на терапията, например докато шофирате, бебето ви спи, в командировка сте или просто се занимавате с домакинска работа.
 • Улеснение за българи в чужбина – важно е психотерапията да се води на майчин език, което е огромно преимущество за хора в други държави.
 • 24/7 достъпност – защото паник атаките не подбират време и място. Навременната намеса на доверен специалист спестява страданието и неприятното преживяване.

Вижте подробното описание на предимствата на онлайн терапията, предлагана от ArhiEng.