logo

Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS

Вероятно като човек с паник атака, чийто живот “приключва” два пъти седмично е трудно да повярваш, че е необходимо да избереш и да участваш със собствени сили и средства в лечението си. Дните ти обаче са достатъчно наситени с натрапливи мисли как всеки момент ще те връхлети поредната атака и избираш да спестиш излишните усилия за различни стратегии. Позитивното или оптимистично настроение само би те подразнило, защото няма нищо положително в една паник атака. В добавка към това, в Интернет има достатъчно информация за тази “диагноза”, за това какви техники да прилагаш, за да облекчиш страданието и какви лекарства или билки да взимаш, за да не се появи отново. Или поне не със същата сила. Толкова много форуми, коментари и съвети от специалисти и потърпевши се намират, че мога да чуя думите ти: “На чужд гръб и сто тояги са малко” Със сигурност ще си прав! Само човек, който поне веднъж в живота си, се е будил нощем от невъзможността да си поеме дъх, знае какво преживяваш.

Вярвам, че ужасът от приближаващата паник атака не може да се сравни с нищо от обичайното ежедневие

А за теб това е ежедневието!

Та идеята ми е за възможността да повикаш на помощ ArhiEng (като в приказката за Неволята) и да се довериш на избора си. Да се довериш не само в способностите на лечители или безплатни съвети. Лечители много, ще кажеш и отново си прав, защото:

– Лечител с билки, който уверява, че за всяка паник атака има чай. Само трябва да запишеш час при билкаря, да разкажеш от кога си така, да вземеш билките за паники и в продължение на 6 месеца да правиш, киснеш, смесваш и пиеш предписания чай /3 пъти дневно/ след храна.
– Друг, при когото отново се записва час, разказва се от кога е така и той предписва медикаменти за паники по схема: една седмица, два пъти дневно на гладно, четвърт таблетка от сините, веднъж дневно по половин след храна от жълтите. После увеличаваш – сините по половин, жълтите по едно. След шест месеца контролен преглед.
– Трети ще иска да те вижда два пъти седмично (задължително на неудобно за теб място, от дома или офиса), срещу скромно заплащане. Няма да пиете нищо с него, но се налага да разказваш: Как забременя, а родителите ти са хора с остарели разбирания, как се омъжи, но не за мъжа от сънищата си. Роди и не успя да осъществиш мечтата си да следваш журналистика. Родихте си после още две деца и качи огромно количество килограми. Това не са истории за пред чужди хора, а и какво общо имат тук паник атаките?! Та начините са различни, лечителите също, а със сигурност и крайните резултати, но има някой, който присъства във всяка ситуация! Някой, който съзнато или не участва навсякъде, правейки избор!

В паник атаката, в незавършената журналистика, в трите деца, в съпруга

И докато размишлявам върху изборите ми изплува притча:
В блатото на Северна Персия затънал един човек. Само главата му още се подавала от мочурището. С цяло гърло той викал за помощ. Скоро на мястото на произшествието се събрали хора и един от тях събрал смелост да помогне на нещастника. “Подай ми ръката си – извикал му той, – ще те извадя от блатото.” Но потъващият продължил да моли за помощ и не правел нищо, за да може другият да го измъкне. “Подай ми ръката си!” – настоявал той многократно. Отговорът бил само жалък вик за помощ. Тогава друг човек се приближил и казал: “Виждаш, че той никога няма да ти подаде ръката си. Подай му ти твоята ръка, тогава ще можеш да го спасиш!”

Защото нашият екип ти подава ръка!Как протича терапията с психолог и психотерапевт в ArhiEng:

  • Предварителен разговор – установява се състоянието и се назначава най-подходящия специалист. Това има значение, защото се взимат предвид редица фактори като: тясната специализация на специалиста, възраст и пол, интереси и ценности. За хората, които предпочитат сами да изберат терапевта си, предлагаме и такъв план.
  • Избор на терапевтичен план – Разполагаме с ефективни услуги и достъпни решения. Предлагаме различни възможности, за да отговорим на нуждите и потребностите на всеки клиент. Затова са налични няколко варианта: Индивидуални и групови консултации, онлайн консултации или срещи със специалист в офиса ни.
  • Възможност за онлайн психотерапия – все повече хора предпочитат този вариант, защото за тях е по-ефективен, успокоява ги или им позволява на управляват времето си по-ефективно.
  • Избор на време за посещенията – съобразяваме се напълно с дневната програма на клиента. Така той може да се чувства напълно спокоен, а не тези часове да са още една точка за препускане в графика им.
  • Индивидуален подход – адаптираме автентичната си методика според конкретния случай – работим силните страни на нашите клиенти и развиваме областите, в които се чувстват несигурни и застрашени. Това е важно, защото още по време на терапията хората, с които работим остават здраво свързани с живота и преодоляват обременяващите ги тежки състояния и симптоми.
  • Акцент върху най-актуалното – обсъждаме активно ежедневието на клиента и работим с него върху възприемането му и преодоляването на пречките, страховете, нагласите. Развиват се способности и ресурси, често пренебрегвани до сега от клиентите.
  • Навременна помощ от доверен специалист – решаваме проблемите тук и сега, а не просто да работим в определени часове, оставяйки тежките преживявания на хората да се задълбочават само, защото в момента нямат час. 24/7 без уговорки – в допълнение към психотерапевтичната си услуга, сме разработили система, при която сме насреща винаги, когато се случи психологическа криза.
  • Автентична методика, разработена от старшите специалисти на ArhiEng – в България психотерапията все още е тема табу за голям кръг от хора. Смята се, че при психолог или психотерапевт се ходи само с диагноза и хората отлагат до последно. Това забавяне изключително усложнява тяхното повлияване в терапевтичния процес. Нашият метод се фокусира върху ресурсите на клиентите, разглежда генерално функционирането им, а не се занимава директно с конкретния симптом. Така клиентите развиват себе си и работят мащабно за живота и благополучието си (симптомите сами по себе си отпадат, когато човек се фокусира в ресурсите си, а не в “болестите”). Методът ни е адаптиран към българската култура. Важно е за клиентите ни да разбират и приемат освен самите себе си, и реалността, в която живеят. Това им носи спокойствие и усещането, че са на мястото си.

Вижте повече за метода и начина на работа в ArhiEng.