logo

Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
5-минутно четиво

Лято, море и… паник атаки. Епизод 1

Епизод 1

Сутринта обещава слънце и свободно от панически пристъпи време. Явно тази нощ съм спала дълбоко и непробудно. Какво правих вчера, та спах така? В офиса работих като кон. Таблиците вместо за месец, направих за седмица и ги изпратих на Протежето. Все не запомням името ѝ. Така или иначе, ще напусне. Продължавам да се чудя на шефа защо наема хора, които нищо не могат да правят. Все пак, частна компания сме, не сме Социални грижи. За седем дена – десет таблици: на отдел по една! A тя още не ги е вкарала в програмата. Ще предложа да инсталират тая програма и на моя компютър. Така ще е най-добре. На финала сме и с предварителната подготовка за конференцията. Всичко вече е поръчано, ще мога да контролирам нещата дистанционно. Все още съм с приповдигнато настроение. Нещо не е наред!

Правенето на списък за пазаруване е едно от любимите ми занимания

Правя си кафе от машината, сипвам малко мляко. Паля цигара. Георги още спи. Не помня дали му казах за пазара днес. Неделя е все пак и се надявам да пропусне ходенето в офиса. Ако отиде, ще откара до довечера. Ами да! Вчера каза, че гледал нов онлайн магазин за обувки (някаква колежка го споменала, ХМ!) и си поръчах два чифта, плюс чанта, а той плати всичко без да се цупи. ХМ! Дали заради обувките спах така добре? Едва ли! Списъкът се получи голям. Не знам дали ми се яде риба. Мама я готви супер. Може да я поканя на вечеря, ако Гошо реши да ходи в офиса. Нямам никакви неприятни или плашещи усещания. Започвам да се тревожа, че нищо не усещам. Не е нормално! Дали да го събудя? Може пък да си остане вкъщи. Писна ми да живея в тоя апартамент. Искам вече свой дом. Семейство. Деца.

Ако не стане до половин час, ще го събудя

Ходенето в мола след един часа е истински кошмар. Изсипват се милиони хора. Колички напред-назад, деца тичат, всички ПИПАТ. Последният път получих паник атака на касата. Наложи се мама да ме заведе до колата и после да се върне да плати…

Днес обаче е слънчево, така че го будя. Усмихва се. ??? О, вчера след чантата и обувките правихме секс. Или преди тях? Целувам го и му се усмихвам и аз. Пазаруването може да бъде приятно. Няма да купуваме риба, ще бъде с мен цяла неделя. Ще се обадя на мама в понеделник.

Побърквам се, когато видя неподредена стока. Направо откачам. Ето защо предпочитам ранното пазаруване. Все още всичко е подравнено, рафтовете са чисти и дори плодовете и зенечуците са наредени равномерно в кашоните. Красота! Приятно ми е да ги гледам. Дойде ли навалицата, всичко става като след експлозия. Гледам към разбърканите стелажи и всички консерви и кутии ми крещят: „Подреди ме, подреди ме!“. Привлича ме един снежно бял памучен пуловер. Приближавам се. Моят номер има следа от фон дьо тен. Отдалечавам се. В магазина за бельо не е по-различно. Все пак, решавам да надникна в коша с намалените неща. Още не са на топка и не са ги хвърляли по пода. Какво да видиш! Най-отгоре е един разкошен оранжев бански от две части, намален със седемдесет процента, моят размер. Пробвам го. Все едно е шит за мен! Да не забравя мокрите кърпички. Георги обикновено се заяжда, че взимам по цял стек, а сега нищо не казва. Странно! Наистина нещо не е наред. Съвсем се разтревожих вече! Изпотяват ми се ръцете. Прегръща ме и ме целува. Пред всички!! Сигурно нещо е усетил!! Устоявам на импулса да се избърша с мокрите кърпички. Днес дори не ми е неприятно.

Ето я касата

Вдишам, издишам! Георги ме държи за ръка! Приятно е. Вдишам, издишам. Странно! Това е ново! Тревога без паника!? Може пък да не съм забелязала до сега. Ще питам мама. Или направо на доктора ще се обадя. Обикновено тревогата върви с паника и обратното. Дали не се излекувах спонтанно? Имаше някъде такава статия. Трябва да си направя файл и да си събирам статиите. Пак ме целува! Хм. Сутринта си мислех за семейство и деца. Да не би да съм говорила насън и да ме е чул?! Вдишам, издишам! И Деската е на 35, а вече има две. Следващата неделя отново ще организирам пазар. Обожавам да правя списъци. Ще ям риба другата седмица. На Халкидики!

 

Вижте още: Лято, море и… паник атаки. Епизод 2 и Лято, море и… паник атаки. Епизод 3

 * Вижте и останалите епизоди от невероятния живот на Елица, разказани под формата на 5-минутни четива