logo

Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
5-минутно четиво

Така го е приспала шотландецо! Епизод 26

Епизод 26

Епизод 26

Че как ще си кажем по една приказка на тая сватба с шотландците? Нищо не им се разбира като се закашлят и замучат. Не само Елица ами и Неделчо ще го тресне някоя паника. Ще ми объркат момчето като се заразмотават с плисирани полички. Срамота! Гошето каза, че без гащи ходели под полите. Като с валяк ме удари! Втриса ме само като си представя какви неща развъждат отдолу. Без гащи?! Не мога да седна на една маса с мъже без гащи! Какво ще помисли Неделчо за майка си! Как да разкажа на комшийката отдолу на каква сватба съм в София. Тия софиянци, всичките са откачени. Не им стига да взимат бургаските жени ами и на чужденците налитат.

Голям разврат по тая столица, ей!

Виждала съм я приятелката на Елито! Коконеста една и вечно с червило на устата. Мазна, мазна като ти заговори и те приспи. Така го е приспала шотландецо!

Гошето каза три дена била тая сватба. Три ката дрехи да взема. Да съм официална. Направо го срязах – аз неофициална ли съм?! Добре, че Елито беше там и поясни. На прическа и грим ще ме води. При същата приятелка, с червилото. Тя била булката и в нейния салон щели да се погрижат за нас. Ноктите ще ни оправят, веждите ще скубят. За мустаци смотолеви, че дълги и черни били… Погледнах го Гошето – нямаше мустаци. Сигурно се е объркала. Може за Неделчо да говори. Него го мързи да се бръсне. Как да я питам Елито, верно ли ходят с поли?! Ще ги разпитам каква е тая мода. Хубаво ще си поприказваме. Ами жените им?? Те с какво ли чудо ще се появят?

Хубаво ми е тука при сестрата! Хубави деца! Ей ги как си приказват – Неделчо и Велизарчо като близнаци. Шушукат си както едно време на село. Кротки като агънца! Не пушат, не пият, помагат на майките си. Елито красавица, ама къде го намери тоя Гошо – и двамата смучат цигари и ту единия, ту другия се тресе от нерви. Много са нервни!

Много съм притеснена за Неделчо. По тия сватби се навъртат жени, дошли на лов за мъже.

Още не ги разпознава момчето. Като закършат ръце и зачупят стойки, веднага ми става ясно какво са намислили. Завъртат му главата и после: в апартамента му се нанесат, колата му подкарат, че и дете от друг му пробутват да гледа. И всичките хитри като лисици го подмамват под завивките. А той – мъж – не може да откаже! После едва го отървавам от лапите им. Борба голяма! Няма ни една свестна! Как ли се справя Евгения? Няма да я питам. Ще си помисли, че изпускам нещата. Едва изгонихме оная от Меден рудник. Неделчо още се сеща от време на време. Явно там само под завивките са играли, щом още не може да я забрави.

Цял месец ще сме тука, та дрехи си имам. Какво като повечето са кафяви и сиви?! Всичките са си хубави. Няма да давам грешни пари! Врънка ме Елица да ходим в Мола за нова рокля. Нивгаш!

 * Вижте и останалите епизоди от невероятния живот на Елица, разказани под формата на 5-минутни четива