logo

Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
5-минутно четиво

Сама съм с паниките. Епизод 59

Епизод 59

Епизод 59

Не мога да остана сама! Още повече, че напоследък паниките зачестиха. Не знам какво ми става. Не издържам!!! Гошо ме напусна…. Мама казва, че най-после ще ме запознае с ветеринарния лекар от магазина. Бил висок, бил лекар, бил ерген… въобще напудрен, както се изказва Въображението. Искам си ненапудрения Гошо. С трите му тениски и късите панталони. Не този новия, с модерната визия. Като му гледам палатката и колелото в коридора, може би не ме е напуснал. А може би се е отказал да кара колело?

Плача. Минаха цели два дена, откакто му изкрещях да се разкара от живота ми и повече да не съм го чула и видяла…. Обикновено 20 минути след скандал звъни на телефона и мълчи….. оставя ме да говоря. А сега?! Два дена не се обажда! Такъв кретен! Най-добре е така. Откакто има паники, е стана нетърпим. А откакто ходи при Магьосника пък съвсем. Дори Въображението ми не може да измисли такива случки, каквито ми сервира Гошо. И все пак!

Гледам „Дневникът на Бриджит Джоунс“ за 8 път от вчера насам. Харесвам историята. Всички се прецакват един друг, а тя яде сладолед и не ѝ пука какво се случва със задника ѝ. Аз също съм с голяма кутия ягодов сладолед, пакет носни кърпички, по пижама! Тази си я купих специално за такива случаи.

Мама е на вратата! Не помня да съм я канила. Не знам кой ден е днес.

Носи баница и свинско с кисело зеле – по новата рецепта на леля. Гледа ме, както гледа кутретата в магазина. Не мога да понеса тоя поглед и се разплаквам. Толкова е тъжно всичко! Какво му пречи да ми се обади? Толкова ли няма две минутки да звънне и да мълчи, както винаги е правил. Защо трябва точно сега да променя нещата? Защо трябва да има паники и да ходи при тоя Магьосник? И какво си говорят там? Дали му разказва за мен? Ами ако му разказва, че правим секс? Брр! Мама ме гледа особено. Дано не съм изказала мислите си на глас….. „Ами, то Еличке – на мъжете туй им дай…. Секс, секс, секс. И баница! И ако обърнеш на – баница, баница, баница, и секс – нещата не са добре!“ Ченето на Въображението увисва!!! От устата на мама „секс“ звучи като „боб“ или „омлет“ или „имамбаялдъ“ или „горкичкото“!!!!

Категорично отказвам да обсъждам сексуалния си живот с мама! Абсурд!!!

„Ти по колко пъти седмично му пускаш?“ Не! Предпочитам да ме осъдят на пет години затвор, без обжалване….. „Те мъжете обичат честичко да си „похапват“. Четох в една статия, че мислели по стотици пъти на ден как да оправят някоя мома…. Та на Гошето сигурно не му стига“. Изведнъж усещам силен глад. Яде ми се свинско със зеле. Оставям сладоледа. Мисля дали ще събера и малко баница. Въображението ми подсказва обилно да полея всичко с бирата на Гошо. Очевидно вечерта върви към Разпит, гарниран с майчините сексуални съвети и всичко поднесено с безразличен тон и сканиращ поглед.

Поглеждам с надежда към вратата. После към телефона. После към Въображението! Въображение, как да се отърва? Паник атака! Егати съвета… Няма начин да симулирам паник атака. То не е по желание!

Чувам телефона да звъни и хуквам към хола…. Гошо… „Ало!“ Гласът ми трепери. Толкова се радвам да го чуя! Искам да му кажа хиляди неща. Даже ще му се извиня, че бях толкова гадна! Само да се прибере…. Спасение! Едва издържах тия два дена….. Беше истински кошмар!!! „Елица!“ Хм! Никога не ме е наричал така. Вярно, че така се казвам, но никога не е използвал цялото ми име….. „Вкъщи ли си?“ „Да!“ „Ще мина да си взема колелото и палатката!“ Затваря! Мама стои до мен гали рамото ми.* Вижте и останалите епизоди от невероятния живот на Елица, разказани под формата на 5-минутни четива