logo

Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
5-минутно четиво

Стига вече с тоя Магьосник! Епизод 38

Епизод 38

Епизод 38

Намерих рецептата от психиатъра, дето ми я предписа, като ходих на прегледа. Гошо също взе да му вика „Магьосника“. „Ей това е магия, мамка му. Човекът нищо не направи, а цялата скапана драма се скипна. Откакто ходя при него, съм свежарка!“ Той все пак реши да пробва „разговорите“. Спазарил се да му намали таксата. Сега ме натиска и мен да ходя. И дума да не става!

Минаха две седмици, откакто аз бях на преглед. Нищо не усещам. Започвам да се притеснявам, че нищо не усещам. Вчера ходихме на кино. Гошо се опули, като му предложих. Пита ме какво съм пила, та тогава се сетих за рецептата. Е, тръгнахме си преди края на филма, защото очаквах всеки момент да ми стане лошо. Ама не стана! И сега какво да правя, като спя по цяла нощ и не ми треперят ръцете? Няма начин да се кача пак в тролей, но като си представям седалките не ми се гади. Странна работа! Гледам телефона на Магьосника върху рецептата. Може да отида и да му кажа, че съм я загубила. Да ми даде нова! Или пък, че тия хапчета не ми понасят. Иска ми се да го видя пак. Струва ми се нереално това, което се случва.

Мама два пъти звъня да вечеряме при нея. Вельо е при баба, татко в командировка и на мама ѝ е скучно. Чудя се как да ѝ поднеса новината от татко.

Гошо се дърпа. Имал работа, искал да покара колелото, имало нова игра шерната… не знам къде си. Няма начин! Трябва да кажа на мама за къщата, искам да ѝ кажа и за предложението от шефа. Не съм решила дали да ѝ казвам за Магьосника. Няма да одобри. Инструкторката ѝ по йога разправяше, че всичките психо… са комерсиални и шарлатани. Мама беше съгласна! Според нея всичко се оправя с талисман, йога, леене на куршум, малко чист въздух, топла баница и слънчеви бани. Ще я разочаровам, че съм била на психиатър. Не съм виновна! Тогава докторът от спешното ме прати, а Георги ме заплаши. Бях сама и…! Уф! Той трябва да дойде с мен!

Гошо: „Е…и му майката. Ако вкарам няколко бири преди вечерята и още няколко по време на вечерята, ще издържа при техните.“

Никой не готви рибата, както мама. Мога да изям цели три. Гошо ме ядосва! Налива се като изпаднал пияница. Нарочно го прави! Поне е тук! Мама посреща добре новината за предложението от шефа. „Браво!“ Е, щяла съм да имам много повече работа, да летя със самолет, а аз с тия паники как ще се справям? Тия в офиса за нищо не ги бивало, добре, че съм била аз. Да ми вдигнел заплатата, а не да ме държи на нивото на Протежето и Стажанта. Да съм си помислела дали искам това да правя цял живот и да гледам тоя шеф за тая мижава заплата. Гошо мълчи. Аз също. Поне работя! Никой не ме дундурка като брат ми. Сама си плащам сметките. Идва моментът да ѝ кажа за къщата. Няма как да отлагам повече разговора. Обещах на татко.

Как можах да се съглася да навивам мама за някаква си къща, някъде си?

„Мамо, да ти кажа, че татко е гледал един имот на 10 км. от София. Нещо като вила да си имате. Била супер евтина и имала нужда само от козметичен ремонт. Негов колега му я предлагал.“ … „Е, какво значение има, че го казвам аз, а не татко? Нали някой ти го казва?! Виж я първо, преди да отказваш. Имало стаи за всички. Нали все искаш цялото семейство да сме на едно място. Да! За вас, за Вельо и за нас… Ами и да не си съгласна, той вече я е купил. Гошо млъкни, бе!“

Сърцето ми тупти! Може на връщане към вкъщи да минем през аптеката. Дали взех рецептата? Гошо е съвсем пиян. Мразя го! Предател! Мама ми се сърди! Аз какво съм виновна? Мразя го татко! Не, няма да ям десерт! „Тръгваме си!“ По пътя пак започва да ме убеждава да ходя при Магьосника. „Като ми вдигнат мижавата заплата, може и да се замисля.“ Магьосникът остава за някой друг живот. Добре, че утре е неделя. Няма да ставам от леглото. Всички са предатели! Свърши се! Не мога да дишам! Треперя! Как да я карам тая кола?!* Вижте и останалите епизоди от невероятния живот на Елица, разказани под формата на 5-минутни четива