logo

Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Дневник за паник атаки

“Паник атаки! Честит първи сняг!”

Нещо пак съм се бъгнала, както казва дъщеря ми. Днес почти целият ден ми беше не добре. Детето изкара целия следобяд на рожден ден и аз отидох до работа и походих малко навън. Първоначално едвам се дотътрих до там и почти се бях отказала да излизам, но после ми поразмина. Прибрах дъщеря ми към 19.00 и тя ми каза, че я е заболяло гърло. Пооправях малко и сега съм легнала, но съм с ужасно сърцебиене. От отдавна не съм имала такова. Трудно си поемам въздух и ми е напрегнато на сърцето. Мисля дали да не взема Валидол или ще мине. Устата ми е ужасно пресъхнала, но като пия вода не ми минава. Дали ще ми стане по-зле…, и това сърцебиене не минава! Дъщеря ми, като я боли гърло, вдига температура. Дано не е така и сега!

Главата отзад ми е изтръпнала и като стана ми се завива свят… Страх усещам и започва да ми става много студено, а сърцебиенето не спира. Искам да е сутрин и всичко това да е в миналото.

Сега ми поотмина сърцебиенето, но като затворя очи и все едно спирам да дишам и трябва да се помъча да си поема дълбоко въздух. Дали ще се справя, ако пак ме връхлетят със сила тези паник атаки?

Задремала съм и сега пак съм будна със сърцебиене. Опитвам се да мисля за нещо хубаво и не става…, заболя ме главата…, чувствам се ужасно!

И това, че пиша не ми помага сега. Изпитвам страх и самота и мисля, че нещо много лошо ще се случи!

Много тежко ми беше през нощта и сутринта се събудих след ужасен кошмар. Сега имам все още сърцебиене и ми тежи главата. Паник атаки!

Честит първи сняг!

Преди малко се прибрахме с детето от работа, но ме боли много главата. Пих преди два часа парацетамол и сега пак. Одеве не ми мина. Предполагам от главоболието ми е като замъглено… Имам още толкова неща да правя, а нямам сила. Детето има домашни. Карам я да пише, а тя все отлага за след малко. Нямам сила и за това. Ще ми мине главата и са паник атаки пак! Изморявам се.

Сега стоя и не чувам добре. Имам чувството, че ще загубя съзнание и се движа постоянно в уверение, че няма да умирам. Паник атаки ли са или нещо ми става? Виждам доста замъглено…”.

Повече за симптомите на паник атаки при снеговалеж и сърцебиене ще откриете в статиите от блога на ArhiEng:

https://arhieng.com/blog/panik-ataki/panik-ataki-i-snqg/
https://arhieng.com/blog/panik-ataki/panik-ataka-i-syrcebiene/

*”Това, че пиша ми дава малко спокойствие, че има къде да споделя. И понеже Ви вярвам си мисля, че ако прочетете нещо страшно ще ме предупредите и помогнете. Иначе като пиша, започва да ме боли врата… дали защото се навеждам да пиша и започва да ми се плаче. Ще пиша вечер… и се чудя няма ли край това…ужасно е да живееш само в страх!”.

**Воденето на дневник е изключително полезна техника за разтоварване от стрес, тревожни мисли и напрежение. Цитираните бележки са на реален случай от практиката и се публикуват с изричното му съгласие.