logo

Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Семейни системи

Мистериозната връзка между тъст и зет

Забавната част на мистериозната връзка между тъст и зет

Литературата е пълна с романи и истории за връзки между свекърви и снахи, тъщи и зетьове, зълви и снахи. Никъде обаче няма да срещнете откровен разказ за мистериозната и пълна с разбиране връзка между тъст и зет. Двамата, “кастрирани” вече мъже, волю-неволю се срещат и между тях е възможно да пламне огънят на тайното съразбирателство. Единият – улегнал и насила помъдрял, взима под поокъсаното си вече крило, видяло бури и урагани, младият и все още пълен с тестостерон ентусиаст. В тази необичайна връзка между тъст и зет предстои да се предадат житейските уроци (за укротяване на опърничавата, например), които за най-голямо съжаление липсват в образователната система на училищата. Но, да се върнем отначало, когато още в първите седмици на официалното младо семейство (веднага след сватбата), възниква необходимост от изясняване на личното свободно време на всеки един от партньорите. Практиката показва, че жените по-често от мъжете изискват и очакват от половинката си отговори по тази тъй щекотлива за тяхната връзка тема. Нерядко отговорите от страна на зетя са грешни и/или недостатъчни и тогава неизбежно се включват промени и ограничения наложени от страна на нежната половинка. В началото мъжете са съгласни с така поставените ограничения, тъй като те основно са представени съблазнително под формата на любовни игри. Минава време и младият мъж започва да се чувства неудобно и някак не намясто с поставените граници. Започва да си задава въпроси, чиито отговори би могъл да получи от мъж врял и кипял в казана с гъстата супа, наречена партньорски взаимоотношения. А именно: тъста! С един куршум два заека – хем сякаш от векове е в партньорски взаимоотношения с тъщата, хем познава жена му (тоест дъщеря си). Съветите му могат да бъдат изключително полезни, направо безценни.

На гости при тъста

Ежеседмичното гостуване у тъста и тъщата обикновено е съпроводено с приятни емоции за зетя, тъй като там за него могат да се погрижат, както се казва царски. Тъщата ще е наготвила пържолки със салатки, тъста ще му сипе чашка алкохол (от домашния). Ще го покани след обяда да го изпият в мъжката одая (разбирай гаража на къщата) и да изпушат по цигара, необезпокоявани от страна на жените, сестрите, децата и не дай Боже някоя баба. Там благоговейно ще му бъдат показани всички оръдия и инструменти, с които един уважаващ себе си мъж, достигнал достолепна възраст, си доставя удоволствие. Удоволств различно от съблазнителните любовни игри на жените (като гушкане, задушевни разговори и гледане на романтичен филм). Та инструментите могат да са всякакви:

 • въдици;
 • пушки с рязана цев;
 • саби, катана;
 • мотор, кола, джип, Трабант;
 • оборудване за дърворезба, банциг, ръчна бетонобъркачка;
 • триони;
 • чукове;
 • новите гуми за джипа 4Х4;
 • самоделно направената сауна и
 • прочие, и прочие мъжки играчки.

Не, че бащата на младия зет няма същите или подобни, но само един истински тъст може да научи зет си как да запази мира в къщата с жената (дъщеря му) и свободното си време. Иначе казано: “Вълкът сит и агнето цяло!”.
Та там, след часове, а понякога и дни прекарани в спомени, споделяния, кроежи и планове, свободно могат да бъдат зададени въпроси, касаещи домашния мир и мъжкото достойнство, а зетя може да бъде сигурен, че ще получи честни, обстоятелствени отговори, напоени с личния (и често горчив) опит на тъста.

Въпросите могат да обхващат различни сфери от Живота:

 1. Как (за Бога) изглеждаш винаги свеж и огладен?
 2. Как (по дяволите) успяваш да отидеш на риболов всяка втора събота?
 3. В пенсионерския клуб всеки втори четвъртък?
 4. Игра на белот, гарнирана с бира и пържени картофи, всяка неделя до 17 часа?
 5. Ежедневно взимане на чифт внуци от детска градина на по-голямата сестра (бълдъзата)?
 6. Ежедневно готвена храна + десерт (всеки ден различно)?
 7. Чист и подреден апартамент + гараж?
 8. Видими любезни взаимоотношения (тъст, тъща)?
 9. Пълна мистерия!!

Разбира се, мъжете рядко споделят и още по-рядко задават житейски въпроси. Изключено е пък да се обърнат за съвет към роднините на жена си. Истината е, че всеки човек с подкрепа и разбиране може да балансира, опазвайки личното си време и съхранявайки домашния мир. Понякога и въпросите са излишни, достатъчно е да имате пример пред себе си.
Най-успешно това се случва при професионалист! Такъв можете да откриете за себе си в Архиендж!