logo

Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Подараци и Паник Атаки

Когато подаряваме!

Може ли нещо толкова прекрасно като подаряването на подаръци да предизвика паник атаки?

Щом наближат коледните и новогодишни празници, в главата на повечето хора се появява мисълта как да зарадват близките си хора. Има ли по-добър начин за това от един дългоочакван подарък?
Но какъв да е той? Дали ще се хареса? Кога да го подарят?

И още много други въпроси се появяват преди да настъпи моментът за подаряване на подаръците.

Всички тези вътрешни размисли изглеждат нещо съвсем нормално. За хората, предразположени към паник атаки, те са повод за сериозни вътрешни диалози и тревоги, които могат да прераснат в паник атака.

Когато избират подаръци

За личностите, предразположени към панически пристъпи, е изключително важно какво впечатление оставят у хората около себе си и най-вече у близките си. Те са перфекционисти и не правят компромиси. Мислят много преди да предприемат действие, за да са сигурни, че са направили най-доброто. Проучват какво искат важните за тях хора, от къде да го вземат и има ли по-добро на пазара. Разбира се, така организират нещата, че никой да не заподозре какво се случва. Що се отнася до това да направят нещо за другите, те винаги успяват и са безупречни.

Подготовка и планиране

Задължително е подаръкът да е опакован! Визията е изключително важна и според тях е половината от самия подарък. Обстановката, времето и начинът на самото подаряване могат да се планират седмици преди това. Работейки с такива клиенти, аз зная колко трудоемко и изтощително за тях е да намерят перфектния подарък. И накрая успяват!

Подаряването!

Ритуалът на подаряване и разопаковане също е много важен. Той трябва да се случи точно както са планирали, за да е ПЕРФЕКТНО!
Ако изненадата се хареса, те са щастливи и доволни. Пак са се справили ПЕРФЕКТНО с отговорната си задача!

Ако обаче видят в очите на важния човек, че нещо не им се е получило или той не уважава усилията им, разочарованието им е гигантско. И нормално – нали са дали всичко от себе си!

Когато някой от описаните по-горе процеси се обърка, те се чувстват малоценни, разстройват се и се ядосват. Цялото това прекрасно преживяване: разменянето на подаръци, може да се превърне в ад за тези хора и да предизвика паник атаки. В терапевтичната практика ние спомагаме нашите клиенти да разберат, че понякога не е нужно да са перфектни. Не е важно дали другите хора оценяват, а важното е тяхното старание. Това им дава възможност да се насладят на празника по-пълноценно.

Отказът от перфекционизма може да се превърне в подарък за паническата атака!