logo

Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
ЗАБАВНО Паник атаки и паническо разстройство

Как да се сдобием с паник атака

Забавната страна при паниките или как да се сдобием с паник атака?

Сдобиването с качествена паник атака може да бъде съвсем лесно.

Разбира се, необходимо е да притежавате някои особености и да положите съответните минимални усилия, за да я получите, но разпишете ли се веднъж на формуляра за доставка, тя е ваша. Връщането на стока обикновено е съпроводено с много повече усилия и късане на нерви, отколкото закупуването, та според мен си заслужава – винаги е по-добре да спестиш с малко, вместо да се напъваш за много. Животът ви, както и този на вашите близки, придобива смисъл на съвсем друго ниво. Както казват бабите на село: “За да добиеш маслото, трябва да избиеш млякото”.

Какви са минималните изисквания?

На първо време е достатъчно да се интересувате какво мислят хората за вас. Например:

  1. Какво си шушукат колежките зад бюрото ви – това е важно за самочувствието ви. Коментарите могат да обхващат целия ви външен вид и да варират в целия спектър на злободневието – от завист до откровена злоба. Идеално се вписва към паник атаката.
  2. Или какво е коментирал шефа за вас на сутрешната оперативка по повод забавения проект, който поехте преди два месеца. Тук е важно да не поемате отговорност за забавянето. Бихте могли да включите липсата на хартия в принтера, бронхита на дъщеря ви или нередовния градски транспорт. Спокойно може да използвате всяко от изброените като се постараете да не започвате две сутрини с едно и също обяснение. Със сигурност сте креативна личност щом сте стигнали до паник атаки, така че обърнете се към въображението си, вложете енергия и допълнете списъка с още доводи за забавянето на проекта. Страхотно би се получило, ако сте зависели от още някой колега. Той ще поеме 80 % от несвършената работа, другите 20 разпределете по горния списък.

Друг добър нюанс в палитрата на паниките са отношенията ви с близки и не толкова близки приятели.

Отделете колкото можете по-голяма част от живота си да проучите различните им настроения, за да улавяте и най-дребните промени, с които да се убеждавате, че сте виновни за техните страдания и всичко е заради вас. Бъдете им в услуга всеки път, когато ви звънят, а и без да ви търсят. Бонус ще е, ако точно в този момент не ви е удобно да откликнете или още по-хубаво – в момента сте с паник атака. Описаната тук рецепта се отнася изключително за тези от вас, за които е важно да бъдат харесвани от всички – от началника до чистачката в офиса. Всяка уважаваща себе си паник атака предпочита този тип хора, заради енергията, която акумулират. Тук взривовете са толкова по-мощни и цветни, колкото човекът е по-тревожен. Иначе не става! Представете си един флегматичен тип, с нисък тонус и безразлично лице. Да се чуди паниката откъде да стартира. От ниското кръвно ли, от едва мъждукащия живот или пък от вялия поглед, който премрежен те гледа без да те вижда. Не става! Друго си е един наситен с адреналин организъм, със зачервени страни и запотено чело.

Та да се върна в офиса.

Отлагайте изпълнението на поетия ангажимент, колкото можете повече. Прехвърляйте с шепи цялата отговорност на хора и ситуации извън вашия контрол, като е добре да имате и съответната бойна осанка. Разказвайте на висок глас на всеки, който изглежда добър слушател за бедите, които се струпват все на вашата глава. Какво да се прави, такъв ви бил късметът. Това естествено не е достатъчно. Важно допълнение към цялата картина, все пак търсим високо качество, е да сте съвсем наясно, че не сте си свършили работата, просто не трябва да го признавате. Отричането на отговорността е есенцията на паник атаката. До самият й край!