logo

Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
5-минутно четиво

Шампанско. Епизод 18

epizod-18

Епизод 18

С Деската и Протежето правим моминско парти за Рени. Деската искала да го организира тайно от всички, но не ѝ стигнали силите и ни въвлече в последния момент. Сигурна съм, че днес няма да имам паники. Чувствам се супер свежа. Осигурих терена и шампанското. Шефът ми го препоръча. Жена му пиела само шампанското, което той купувал, та ги разбирал. Деската донесе ягоди. Имало такава песен със сълзи, шампанско и ягоди, но щяла да ни я пусне като изпием поне две от четирите бутилки. Явно ще е нещо ужасно драматично. Протежето, както винаги не разбрала, та донесе баклава и кифли с мармалад. Само това имало в кварталната закусвалня. Кое му е сложното на: „Донеси нещо сладко“? Рени не спира да се смее. Допада ѝ комбинацията от шампанско и кифли. „Дано мармаладът да е от шипки. Класика!“ Гошо връзва телевизора с лаптопа. Да сме си гледали Youtube на голям екран.

Не му се тръгва! Хвърля плах поглед към баклавата.

Дояло му се, нали е момченце и му връчвам цялата чиния. Дразня се, че може да яде каквото и колкото си иска, и не дебелее. Дори не знае колко килограма е. С Деската, ако изядем един шоколад, после цяла седмица ще сме на салата или супа. Така че Гошо спокойно омита цялата баклава. Подавам му кифлите. Да го пробвам! Казва, че ще вечеря с тях по-късно. Протежето с чуруликащ глас предлага да иде да купи още баклава. Рени майчински обяснява какво причинява баклавата на женските задни части и я упътва за черен шоколад. Не по-малко от 80% какао. Гошо и Протежето излизат заедно. Организацията продължава. Деската вади чаши, чинии, салфетки, Рени подрежда холната масичка, аз търся подходящи клипове.

Както отварям и затварям видеа, се чува мощно пъшкане! Така се стряскам, че чувам сърцето си в ушите.

Рени изпуска незапалените свещи, Деси посипва салфетки по земята…. И трите хипнотизирано гледахме как чевръста дългокоса мадама ловко работи над двама неестествено нахилени латиноси. „Ебаси!“ Рени се смее и ми намигва. „Помниш ли острова?“ Срам ме е! Белите ми петна са повече от спомените…. „ААА, искам да ми разкажете всичко!“ – казва Деси. За щастие, в тоя момент се връща Протежето. Иска ми се да разбера повече какви съм ги свършила на острова, но предпочитам да не е пред Деската, още по-малко пред Протежето. „АУУУ, не мога да ги гледам!“ – пищи Протежето. Бързо махам порното. Утре сериозно ще си поговоря с Гошо. Как може да не си трие историята?! Ужасно излагане! Естествено, че нищо няма да кажат, ама сигурно си мислят, че аз го гледам. Сигурно си мислят, че си представям латиноси. Въображението ми плахо почуква! МАРШ! Спирам да мисля за това! Момичетата се кискат и Рени отваря първата бутилка майсторски, с тихо пукане. Явно се разминава! Сърцето ми още тупти и устата ми е леко пресъхнала, но всичко друго изглежда наред. Разговорът с Гошо обаче не се отлага! Пускам Енрике Иглесиас. Малко прилича на единия от латиносите. Рени също забеляза. Деската прихва…. Туптенето се премества в главата. Направо ми прималява. Изпивам първата чаша почти наведнъж. Няма да се дам! Откривам чалга хитовете.

Усещането е божествено! Няма паники, няма сърцебиене, няма срам, няма задръжки!

По едно време ни наляга умора. Размазваме се на дивана и фотьойлите. Разпитваме Рени какво е направила с диригента и откъде се взе новият ѝ годеник. Никоя от нас не го познава. Чували сме само, че е някакъв богат чужденец. Тя не може да каже нищо, без да се смее неудържимо. Много е заразително. Този смях ни взема последните сили. Мисля, че няма да ни стигне шампанското. Ягодите ще стигнат. Ще ги дояждаме с бира. Вчера Гошо си зареди хладилника. Намирам и течния шоколад, който си купува и си го яде с лъжица. Черният шоколад на Рени не върви. В момента хич не ме интересува какво ще се случи с женските ми задни части. И друг път съм била цяла седмица на супа. Деската е на същото мнение. Протежето маже течен шоколад върху кифлата с мармалад. Напушва ме отново смях и прихвам. Докато отпивам от бирата! Става мазало. Излиза ми през носа. Всички се кикотят. Очевидно шампанското си казва думата. Мама звъни. Пръстите ми са в течен шоколад и се пързалят по екрана, а една певица се дере … шампанско и сълзи…

Не мога да си затворя устата от смях.

 * Вижте и останалите епизоди от невероятния живот на Елица, разказани под формата на 5-минутни четива