logo

Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Здравословно хранене

Храни, които замърсяват тялото (2-ра част)

В продължение от Храни, които замърсяват тялото (1-ра част)

Животински продукти – месо

Животинските продукти са втората по степен храна, която замърсява тялото. На въпроса дали е добре да се яде месо, или не, няма еднозначен отговор. За всеки човек това е индивидуално в зависимост от неговото състояние и възгледите му.

Има различни причини, поради които хората не ядат месо. Най-общо това биха могли да бъдат:

  • Етична страна – идеята е да се спре насилието спрямо животните;
  • Енергийна страна – всеки физически обект има своята енергоинформационна стойност. Консумирайки животински продукти, човек внася част от животинския живот в своята енергетика;
  • Физическо въздействие.

Замърсяване от месото

Според биохимията, когато в нашата кръв попаднат цели белтъчни молекули, става реакция антиген-антитяло. На практика ние не можем да усвояваме само необходимите аминокиселини от животинското месо, тъй като структурата на белтъка е твърде различна. Част от белтъчните молекули попадат цели в нашата кръв. Така се получава реакцията антиген-антитяло. Нашето тяло изпраща антитела, които да унищожат тези молекули, в резултат на което се получава замърсяване и окисляване на кръвта.

Протеини

На човешкото тяло са му необходими аминокиселини, а не белтък. Незаменимите аминокиселини са тези, които тялото не произвежда само и е необходимо да бъдат въведени отвън. Тези аминокиселини не се съдържат единствено в месото.

Микрофлора

Бактериите, които разграждат месото, участват в категория „патогенна микрофлора”. Тази микрофлора е враждебна към „симбиотичната” и унищожава добрите за нас бактерии.
При храносмилане на месото се образува известно количество водонеразтворима слуз, която се извежда трудно от организма. Когато при настинки се отделят гъсти секрети, е твърде възможно това да е именно тази слуз от месните продукти.
Чистенето на червата е дълъг процес и в доста случаи отнема поне една година. Единствено тогава се възстановява и микрофлората. Това гарантира, че тя ще обработва всички витамини и аминокиселини за човека. Ако обаче изведнъж се откажем от месото, оставаме с недостиг на витамини. Това е така, защото в месото има готови витамини, които приемаме чрез него. Затова авитаминозите са често срещано явление при рязко преминаване към веганство или суровоядство.
Подобен преход в начина на хранене би трябвало да се случва след консултация със специалист.

В Архиендж предлагаме Консултации по здравословно хранене.
За повече информация и връзка със специалист:

Услуги