logo

Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
5-минутно четиво

Неделен ден. Епизод 39

Епизод 39

Чакам този неделен ден от векове. Днес няма да се ядосвам. Така реших! Добре, че снощи пазарувахме с Гошо и днес просто няма да излизам. Вече е шест. Будна съм от почти час. Мога да стана, да си направя кафе и да отворя фейса. Или да се преместя на дивана и да зяпам филм. Мога да събудя Гошо и да правим секс. Мама със сигурност е будна и мога да ѝ звънна. Не знам кое да избера! Ще полежа още. Миналата седмица беше много тежка, така че заслужавам тази почивка.

В Барселона беше скапано. Мислех, че ще умра там. Цялото пътуване, хотелът, навалицата…

Презентацията ми обаче беше върхът! Всички ръкопляскаха накрая. Оня Американец хич не е за изхвърляне. Накрая въпросите, които задаваше, станаха съвсем лични. Не съм носела халка, значи не съм обвързана. Сега иска да сме приятели във фейса… Хм! Гледам го Георги. Спи с отворена уста! Ами ние все едно сме си женени. Защо ми е да слагам халка? Тя нищо не значи! Една такава красива, златна. С малки камъчета отгоре, а отвътре с инкрустация. Преплетени сърца, а в тях с курсив ще пише: Елица и Георги. Годежният пръстен ще е подобен, като на Деската. Бяло злато с голям розов камък. Ще нося двата пръстена един до друг. Всички така ги носят сега. Много е яко! Ще стои убийствено на френски маникюр. Ще се вържат със златните обеци от мама. И техният камък е в розово. А пък на сватбата ще бъда с перлите на леля Дочка. Тя ще ми ги даде! Ще бъде страхотна сватба. Цветовете ще са в бяло и лилаво. Гошо ще откаже да облече лилав костюм. Не знам как въобще ще се навие да махне тениската и късите панталони.

Признавам си, че малко завиждам на Рени. Благородно, разбира се! Ето, нейната сватба беше наистина блестяща! Годежен пръстен с истински сапфир, лордове, замък и така нататък! И е бременна! На тия години… Много е смела! Не знам дали наистина искам с Гошо да се оженим…

Вали. Супер е! Удря по ламарината и звучи приспивно. Гошо хърка. Часът е шест и десет.

Дали да не напълня ваната и да си направя спа?! Ще смеся ароматните соли, дето купих в Барселона с билките за баня от мама. Или само билките? Мога да изпия кафето във ваната. После ще отворя фейса. Шефът каза, че във вторник ще идва главният мениджър. Щял да прави голямо събрание за всички отдели. Яко се е сдухал. Чак ми дожаля. Оправила съм отчетите още преди командировката, така че няма да го мисля. Нашият отдел си е свършил работата. Фръцлите да му мислят. Другата събота ще отидем до вилата. Почти е готова и искам да я видя. Може пък да стане дума за апартамента….. Много е гадно! Всички си имат техни си апартаменти, само аз кисна тук. Добре, не плащам наем, но не е честно. Ето, мама вече ще си има голяма къща, само на двайсет минути е, може да живее там. Татко иска да живеят там! Вельо просто върви комплект с тях! Могат да ми дадат апартамента… Ако се ремонтира, ще стане много модерно. Ще бутнем стената между кухнята и хола, за да се оформи голямо помещение. Гошо ще се цупи. Той пък иска да отидем в неговия апартамент в Овча Купел 2. На майната си! С три стаи по-малко! С роднини, които идват през ден!

Шест и петнайсет. Още не знам какво да избера. Дъждът се усилва!

Мама вчера каза да отидем у тях на обяд. Леля и Неделчо са дошли! Ще стоят цяла седмица. Днес няма да ги издържа! Продължават с измислянето на плана как да откъснат Неделчо от потенциалната годеница, която все намира как да се види с него. Била разведена… с дете… Леля иска тя да му избере жената. Имаше преди още една, от която го разделяха. Какво беше тогава? Беше от Пловдив… и тя искаше да живеят там… толкова далече от Леля… Беше много устата… Мама отиде в Бургас за десет дена и пловдивчанката повече не се появи. Забавляват се двете! На Татко командировката съвпадна с тяхното гостуване. Винаги съвпада. Само Вельо и Неделчо могат да ги търпят. А след няколко месеца пак идва Коледа. Ще се съберат всичките сестри, братовчеди… На миналата Коледа, татко и чичо… се разплакаха. Мама каза, че е от щастие. Не съм сигурна! Гошо иска да празнуваме с неговите родители. Мама няма да е съгласна. Ще стане война!!! Шест и половина.

Ще се преместя на дивана. Там дъждът се чува по-силно. Няма шанс Гошо да се събуди скоро. Освен ако не му звъннат от офиса. Той е женен за работата си… Отивам до спалнята и го гледам. Не ще да си махне брадата. Много ме ядосва. Ще я отрежа! Спи като пън и нищо няма да усети! Отивам до кухнята и намирам ножицата. Тихичко се промъквам на леглото до него. Явно усеща нещо. Усмихва се насън и се протяга да ме хване. Прицелвам се с ножицата.

Гошо си отваря очите с блажена физиономия, после се опулва и започва да крещи…* Вижте и останалите епизоди от невероятния живот на Елица, разказани под формата на 5-минутни четива