logo

Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS

Какво означава здравословно хранене?

Здравето е основния аспект в човешкия живот. То не е даденост и е взаимозависимо от редица фактори, един от които е храненето.

В днешно време общото здравословно състояние на човечеството се е влошило. При съвременните деца, например, се наблюдават все повече заболявания, които до миналия век са се наблюдавали само при възрастни хора.

Експерти твърдят, че редица заболявания се дължат именно на промяната на средата, в която живеем и най-вече на храната, която консумираме.

Натуропатия и здравословно хранене

Съществуват редица дефиниции за “здравословно хранене”, тъй като са налице различни направления, които се занимават с него.

В тази статия ще се спрем на дефиницията за здравословно хранене, която разглежда натуропатията.

Натуропатията е наука, която чрез природни и естествени за човека методи, подпомага тялото само да започне да се възстановява и чисти. Човешкото тяло се разглежда холистично и ако има болестни състояния и симптоми, то натуропатията търси да открие откъде е дошло замърсяването в тялото. След като се изясни причината, тя може да бъде отстранена и тялото да възстанови своя баланс.

Здравословно хранене в съвременните условия на живот

Натуропатията е обширна наука и включва различни видове детокс програми и здравословно хранене. От всички видове храни натуропатията разглежда плодовете като най-естествено хранене за човека като биологичен вид (в условията на живата природа). Разбира се, съвременният човек толкова се е отдалечил от природата си, че е немислимо изведнъж да премине към хранене основно с плодове. Дори в повечето случаи това би било вредно. Телата на хората са много замърсени и не са готови за такава рязка промяна в храненето. Също така е възможно роля да играят и психическия и социален фактор, когато човек не се чувства комфортно да консумира само и единствено плодове.

Разбира се, за изчистването на тялото не е задължително човек да спира привичните за него храни. Всеки един, в изграждането на своя нов модел на хранене, намира своя баланс и решава до каква степен ще си промени хрането.