logo

Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS

“Грозен/-на съм. Ушите ми стърчат. Дебел/-а съм. Пълен ужас!!!“

Обикновено тези думи излизат всеки ден от устата на някой тийнейджър или тийнейджърка. Замисляли ли сте се от къде могат да идват тези критики към нас? Защо се отнасяме с неуважение, неприемане, омраза и неудовлетвореност към външният вид? Постоянно се нараняваме взаимно, съдейки външния вид на човека срещу нас. Ако не си в компанията на “готините”, ти си незначим. Незначим, защото не знаеш как да се обличаш, как да се държиш с тях. Казваш си: “Те са красиви, стилни, умни – всички ги харесват! Аз какво да правя там? Грозен/-на съм , дебел/-а съм, никой не ме харесва.”

Преди и сега

При малките деца преди не бяха от значение начинът, по който изглеждаш, облеклото, телосложението. Имаше значение количеството – колкото повече деца, толкова по-забавна игра!
В социалните мрежи днес се публикуват снимки на фолк певици как са изглеждали преди многото операции. Под снимката текстът гласи: “Ти не си грозна.”. След това се публикува снимка след операциите с текст: “Просто нямаш пари.”.

Какво се търси?

Днес на почит са корекциите във външния вид чрез множество процедури и операции. Но няма нищо по-красиво от естествения начин, по който сме създадени. Няма нужда да се сравнявате с най-красивите в света, които имат хиляди корекции по себе си. Глупаво е. Всеки от нас притежава особеност, която го отличава от останалите. Замислете се, че много хора нямат вашите плътни устни, големи очи, гъсти коси или пък дълги мигли. Това са малките акценти, които ни правят уникални. Някой може да си мечтае да има като вашата усмивка или като вашето тяло. Вглъбеността в сравняването с другите пречи да се види собствената красота. Когато се погледнете в огледалото, сте неудовлетворени от това как изглеждате, защото в съзнанието ви стои перфектният модел, на когото не приличате. Ако желаете да изглеждате по определен начин, ще трябва да положите конкретни усилия. Например, мразите се, защото смятате, че сте дебели. Вместо да изпадате в отчаяние и саморазрушителни мисли, може да си поставите за цел да тренирате усилено и да спазвате хранителен режим. Мотивацията идва отвътре. Всичко зависи от вас самите. С пасивност и неудовлетвореност нищо не се променя. Само става по-зле. Има и по-лесен вариант. Приемете се такива, каквито сте, и ще падне целият товар какви сте и какви не сте. Изцяло във вашите ръце е какви искате да бъдете.

Имам добра новина!

С групите за тийнейджъри на АрхиЕндж ще бъдете подкрепени в трудните за вас начинания. В среда на разбиране и конфиденциалност, заедно със специалисти в работата с млади хора и връстници, ще имате възможност да се занимавате с развлекателни теми. Същевременно ще имате възможност да намерите своите индивидуални решения.
Днес това е модерно! Животът е хубав, когато си в група!