Илина Гергова – психолог и констелатор


Илина Гергова

Илина Гергова

  • Нов български университет – София
  • La Federation de Psychogenealogie et Constellations Familiales et Systémiques Lyon – France
  • Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“

И в живота, и в професията си се стремя да съм на първо място Човек. При работа с хора това е най-важното.

 

Квалификации и компетенции

  • Сътрудник и „майстор“ в АрхиЕндж
  • Магистър по психология
  • Магистър по международни икономически отношения
  • Констелатор

Панически атаки, тревожни разстройства, психосоматични симптоми, емоционални разстройства, реактивна депресия, личностови разстройства.

Работа с възрастни. Всякакви въпроси между близки и роднини: проблеми с партньори, сватби, разводи, родители, деца, зачеване, раждане, възпитание, хранене, братя, сестри, доведени, породени, осиновени, помощ за преодоляване на тежки събития в семейството. Изграждане на идентичност и самооценка, изграждане на автономност. Обучение.

 

За Илина Гергова

Илина е родена през 1973 г. Омъжена, с четири деца. Като констелатор тя отлично разбира важността и цени институцията „Семейство“. Пример е за това, че прекрасните семейни отношения се основават на поета отговорност.

За Илина науката е интересна. Тя притежава изследователски дух. Търси информация по фундаментални въпроси, чете научни трудове и синтезира знания. Това ѝ помага да е винаги уверена и да не влиза в излишни спорове. Организира и участва в редица проекти в АрхиЕндж.

Основните ѝ професионални интереси са в областта на: индивидуално и групово психологическо нихилиране, системен подход за индивиди и организации, отношения в нуклеарното и разширеното семейство, личната отговорност, психологическата собственост, антропологични методи за изследване на организации.

Илина цени дълбоките познания и опита, но за нея най-важното качество при работа с хора е човечността. И е човечна!

В свободното си време Илина е сред семейството си. Харесва ѝ да става рано, да пие кафе на таванския етаж в дома си и да гледа как прелитат птиците.

Научна публикация – Comparative psychosemantic distances between the term I and other terms related to responsibility — an exploratory study

ПРЕДЛАГАМЕ СПОКОЙСТВИЕ