logo

Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
5-минутно четиво

Нещата с Гошо се влошават! Епизод 57

Епизод 57

Епизод 57

Отпуската наближава, а аз не знам къде да отидем на море. Нищо не мога да избера и съм на ръба на паника. На Гошо му е все тая – казва, че иска да има в близост „локва“ за въдицата. Даже предпочитал да сме на палатка, вместо да се тъпчем в ол инклузива. Изключено! Веднъж вече ходих. Стига ми за този живот, в другия може да опитам пак. Гошо първо се намръщва, а после се случва нещо наистина зловещо… Казва, че няма проблем да отидем където поискам?!?! За него било важно да се чувствам добре и да ми е приятно, където съм.

Да съм си харесала място и да съм му представела сметката. Той щял да плати.

Сърцето ми прескача няколко удара! Залива ме ледено-студена вълна! Не ми стига въздух! Той ме целува и отива на работа! Нещо не е наред! Такива неща се случват вече постоянно и това много ме плаши. Споделям с Деската и с едната фръцла (и двете са женени), но те са също толкова сразени, колкото и аз. Чудим се дали не се е включил в някоя секта. Даже преравям няколко пъти неговите неща и в двата апартамента. Нищо! Звъня на майка му да питам дали скоро не е дарявал и продавал някой имот. Не! Само дето жената е толкова притеснена, че цъфва в София и се нанася в леговището му. Сектата отпада. Любовница?!? Няма как да проникна в телефона или компютъра му. Все пак е Senior програмист. Във вените му текат алгоритми, образите ги вижда в пиксели, паролите му са непробиваеми. Деската предлага да го пробвам и да искам скъпи подаръци. Пробвам го! Подарява ми гривна Тифани. Старателно обдушвам и оглеждам тениските му, когато се връща от работа. Нищо, освен леки нюанси на пот, цигари, пържено, спарено, може би дюнер или фалафел и нещо кисело, което не мога да свържа с жена. Любовницата отпада!!

Усещам как се настървявам от разследването. Трябва да открия истината на абсолютно всяка цена!

Предлагам му море на Малдиви. Казва: “Няма проблем!” Хм!

После казвам, че се шегувам и предпочитам не толкова екзотично, а романтично – Ривиерата, Франция. Казва: „Страхотна идея!“ След малко ми праща оферта за Ривиерата… Плача….. Обаждам се на мама да я питам, когато татко ѝ подари цветята, балоните и мечетата, тя какво направи. Сварила боб с наденица, врътнала една баница само за него, а вечерта си легнали по-рано, като даже затворила вратата на спалнята. Това не ми помага.

Вече две седмици ходя в офиса като парцал. Само си гледам таблиците и от време на време се разтърсвам от ридания. Кафето, което Протежето ми носи, е блудкаво, но нямам никаква сила да я срежа. Стажантите правят тъпотия след тъпотия, а аз не мога да се подразня. Фръцлите са окупирали заседателната зала на нашия етаж, а аз дори не забелязвам. Разбирам за това от Деската. Целият отдел очаквал да извадя къртечницата и да стрелям до откат, а аз нищо не съм направила. Шефът я помолил да ме провери дали съм наред. Той не смеел. Мислел, че умирам! Да съм идела на доктор. Доктор!!!! Може би психиатър!!!!

В мен нещо се раздвижва. Ами да! Скапаният Магьосник….

Възможно ли е!? Изключено. Няма начин Гошо да продължава да ходи при Магьосника, а аз да не знам. Или е възможно. Скоро не се е оплаквал от паники. Колко време мина? Месец, два или шест. Не мога да се сетя. И през ум не ми е минавало, че може да плаща тези пари толкова дълго време! Време е да проверя.

Но първо да видя тази работа със заседателната! Скачам и стряскам Деската на съседното бюро. Изведнъж виждам как целият офис ме зяпа. И фръцлите, изотвътре….. Отивам към заседателната. Пътьом виждам Шефа да си отдъхва, а Протежето да ми се усмихва мило. Скръцвам със зъби и влитам в залата……* Вижте и останалите епизоди от невероятния живот на Елица, разказани под формата на 5-минутни четива